Καρδιολογικό

hhg logo
ygeio logo hospital logo mitera logo
general logo lito logo creta logo
Alfa Lab logo

Ένα τμήμα πλήρως εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής για την καρδιολογική διάγνωση

Το Καρδιολογικό Τμήμα των HealthSpot είναι πλήρως εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που επιτρέπουν μία ολοκληρωμένη καρδιολογική διάγνωση.

Το άριστο επιστημονικό προσωπικό, προσφέρει στον ασθενή αναίμακτη μελέτη της καρδιακής του λειτουργίας και του κυκλοφορικού συστήματος γενικότερα.

Στο καρδιολογικό τμήμα παρέχονται οι παρακάτω εξετάσεις και υπηρεσίες:

 • Hλεκτροκαρδιογράφημα
 • Καρδιολογική εξέταση
 • Holter Ρυθμού/24hr/48hr*
 • Holter Πίεσης/24hr/48hr*
 • Δοκιμασία κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα
 • Έλεγχος βηματοδότη/απινιδιστή
 • Yπερηχογράφημα καρδιάς και αγγείων
  Έγχρωμη απεικόνιση ενδοκαρδιακής ροής, αρτηριών και φλεβών
 • Τriplex καρδιάς και αγγείων
  Τρισδιάστατη απεικόνιση των καρδιακών δομών και εκτίμηση καρδιακής λειτουργίας
 • Stress Echo (υπερηχογραφική κόπωση)
 • Ιατρείο Υπέρτασης

*Oι υπηρεσίες Holter Ρυθμού 24hr/48hr και Holter Πίεσης 24hr/48hr πραγματοποιούνται και κατ΄οίκον.

 

 Ο ρόλος του σύγχρονου Καρδιολόγου

Το κλασικό Καρδιολογικό ιατρείο περιελάμβανε πάντοτε το τυπικό καρδιογράφημα και τον υπέρηχο καρδιάς. Ωστόσο, είναι για το γενικό πληθυσμό, αδυνατούν να καλύψουν τις πολύπλοκες πια ανάγκες του καρδιομεταβολικού ασθενούς. Στο Καρδιομεταβολικό ιατρείο, ο σύγχρονος Καρδιολόγος:

1) Γνωρίζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές υπερήχου καρδιάς, με δείκτες και μετρήσεις που μαρτυρούν πολλά «σιωπηλά» προβλήματα και αποτελούν ενδείξεις για μελλοντικά συμβάματα, σε έναν υπέρηχο που γενικά θα χαρακτηριζόταν «χωρίς ευρήματα».

2) Μπορεί μέσω τεχνικών όπως η αξονική στεφανιογραφία να υπολογίσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο του ασθενούς χωρίς να χρειαστεί να προβεί σε οποιαδήποτε επεμβατική πράξη.

3) Μπορεί μέσω της stress υπερηχοκαρδιογραφίας να υποβάλει τον ασθενή σε αναίμακτο έλεγχο ισχαιμίας χωρίς να χρειαστεί η κλασική στεφανιογραφία με όλες τις πιθανές επιπλοκές και την ανάγκη νοσηλείας.

4) Γνωρίζει τα νεότερα δεδομένα για τα αίτια της υπέρτασης, τις απαραίτητες εξετάσεις για τη διερεύνησή της και τα νεότερα φάρμακα για την αντιμετώπισή της, ενώ μαζί με τον Διαβητολόγο/Ενδοκρινολόγο θα δώσει χρήσιμες συμβουλές στον ασθενή για τις συνήθειες και τη διατροφή του πέρα από το κλασικό «όχι αλάτι».

5) Προβαίνει άμεσα στον αγγειολογικό έλεγχο με triplex καρωτίδων ώστε να αναγνωριστούν οι ασθενείς με υψηλό κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και συμβουλεύει τον ασθενή για τα επόμενα βήματα.

6) Μπορεί άμεσα να μεριμνήσει για τη νοσηλεία του ασθενούς αν βρεθεί οποιοδήποτε ανησυχητικό καρδιολογικό εύρημα που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

7) Συμμετέχει στη δημιουργία προγραμμάτων άσκησης για τον ασθενή, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ώστε να νιώθει ασφαλής, και παρακολουθεί τις μετρήσεις του, ώστε το πρόγραμμα να προσαρμόζεται ανά διαστήματα με εφικτούς στόχους που δίνουν κίνητρο.